Voor wie

Sensitherapie/ reiki is geschikt voor hooggevoelige vrouwen en is o.a. effectief bij:

 • een burn-out, erge vermoeidheid (ook burn-out preventie)
 • slaapproblemen
 • weinig zelfvertrouwen, faalangst, fobieën
 • depressie
 • (chronische) lichamelijke klachten
 • rouwproces (werk, scheiding, overleden dierbare) 
 • piekeren en ongelukkig zijn
 • relatieproblemen 
 • stressgerelateerde vraagstukken
 • zingevingsvraagstukken
 • menstruatie/ overgangsproblemen
 • onverwerkt verdriet of trauma´s (ongeval, militaire uitzending, slechte jeugd)
 • mensen die niet goed ge-aard zijn
 • zich herhalende problemen en patronen

Hoe het anders kan:

Je bent weer helemaal fit en in goede doen. Je kunt alles aan en kunt nu beter presteren op je werk. Je geeft je grenzen aan! Je kunt de zorg voor je gezin prima aan en je houdt energie over.

Je neemt jezelf serieus en neemt de tijd om je emoties te uiten. Dit ruimt op en lucht op.

Je krijgt de zaken voor jezelf weer duidelijk.

Je komt tot rust.

Waarom er tot nu toe niets verandert:

Vaak wordt er naar korte termijn oplossingen gegrepen. Er wordt vaak iets aan een klacht gedaan door middel van bijvoorbeeld: medicijnen. Of je gaat de problemen uit de weg: je verhuist of gaat ergens anders werken, naar een andere school. Je blijft doorlopen terwijl je maar onrustig blijft en diep van binnen weet je, dit is niet goed. Er wordt echter niks gedaan aan de oorzaak. Je neemt jezelf mee en aan jou verandert niets.

Waarom dit wel werkt:

Nu gaan we de oorzaak aanpakken. Is die eenmaal weggehaald of is het onderliggende thema duidelijk dan kan de situatie blijvend veranderen. Datgene wat je zo irritant en vervelend vindt, wil je iets vertellen. Als je kunt luisteren en het begrijpt, verdwijnt de klacht.

Daarnaast is het ook heel belangrijk hoe je tegen de situatie aankijkt. Soms verandert de situatie niet, maar wel de manier waarop je ernaar kijkt en er mee omgaat. Dit kan een heel groot verschil maken. 

Wat is er nodig om het probleem op te lossen?

Jouw inzet en moed om de probleem eens anders te benaderen. Door problemen op een andere manier te bekijken, zijn ze er soms helemaal niet meer of worden ze minder. 

Ik meet met een biosensor welke behandelingen er bij je nodig zijn. Vervolgens gaan we aan de slag.

Samen kijken we hoe het anders kan en door de behandelingen zelf verandert er ook veel. Je krijgt hulp en ondersteuning in je proces.

 

Hier kun je enkele ervaringen lezen van mensen die al baat hebben gehad bij mijn behandelingen. 

Lisenka vroeg mij, toen zij in opleiding was voor de sensi-module, of ik dit een keer wilde meemaken.
 
Ik was wel benieuwd en wij maakten een afspraak.
 
Het was heel bijzonder.
In eerste instantie voelde ik weinig, maar gaande weg kwam er steeds meer “los”.
 
Een benauwd gevoel, tintelingen in de top van mijn pink, ik kreeg het ontzettend koud, en een soort van stuwing in mijn arm.
Lisenka legde alles uit en bracht warmte.
Vooral toen ik een “pijn” gevoel krijg op het borstbeen/ hart streek. Met druk punten gaf ze verlichting en vertelde waarom dit zou kunnen zijn. Door deze druk stroomde er echt warmte maar deze plek.
 
Rond deze tijd verwachte ik ook mijn menstruatie. Over het algemeen ben ik echt niet te genieten een week ervoor. Voel mij o.a. boos. Maar heb ook ontzettende pijn in mijn rug.
Deze keer overviel de menstruatie mij gewoon waarom? Ik had echt nergens geen last van! Wat ontzettend fijn.
 
Ik vond het echt bijzonder om mee te mogen maken.

Groetjes P.

***

Lisenka heeft mij een paar weken geleden benaderd om een behandeling bij mij te doen. Ik heb ingestemd en ben op een donderdag middag bij haar langs gegaan. Ik moet wel toegeven dat ik met een onrustig gevoel binnen kwam. Mijn hoofd stroomde een beetje over met emoties. Tijdens de behandeling heb ik af en toe wat tranen laten gaan. Tijdens de behandeling voelde ik rust over mij heen komen. Daarna kwamen de tranen van rust. Na de sessie was ik rustig. Ik kreeg een rust over me heen en verliet vervolgens het huis met rust.

Groetjes, C.

***

Na een bijzondere ervaring en beleving, naar huis gegaan en geen idee wat dit nou zou doen of invloed zou hebben.

Bij thuiskomst komt mijn kind naar me toe en zegt, mama wil je even knuffelen, prima even geknuffeld met ons kind. 

Dit begon ze die dag en de dag erna meerdere keren uit zichzelf te doen. Voor de behandeling deed ons kind dit niet. 

Erg gek dit ineens te bemerken. Onder de huid voelde het minder "strak". Enkele minder positieve opmerkingen of laten voelen van mensen dat ze het niet met je eens zijn raken me niet meer zo erg. Ik zie het, hoor het en doe er niets meer mee. Hiervoor kon het wel enkele weken nasluimeren deze opmerkingen etc. Nu is het jammer dat ze er zo over denken en niet open staan voor andermans ideeen, maar helaas dan voor ze.  Het kleine genieten van kleine dingen, zoals een mooi vogeltje, springende lammetjes in de wei geeft weer vreugde aan het leven. een bijzondere ervaring, die een positief effect heeft gegeven.

Anoniem

***

Laatst ben ik bij Lisenka geweest voor een behandeling.
Ik kwam binnen in een mooie praktijkruimte en we startten met een glas water en een gesprekje. Ik vond het heel prettig dat Lisenka me vertelde over de behandeling.  Tijdens de behandeling legde ze ook regelmatig dingen uit. We konden praten over luchtige onderwerpen waardoor ik helemaal ontspande en ik kon ook aan Lisenka vertellen waar ik mee zat, de angst en de pijn waar ik mee worstelde kon ik met haar delen en dat luchtte enorm op. Ook kon ze met haar aanrakingen de pijn sterk verminderen.
Na de behandeling voelde ik me beter geaard. Ik stond weer sterker in mijn schoenen en had veel meer energie. De angst en pijn hadden plaatsgemaakt voor positiviteit en ik voelde mij echt een stuk beter. Bedankt dat je me zo goed geholpen hebt!

P.
****

Hoi Lisenka,
 
Bedankt!
 
Het is een ontlading van de afgelopen weken. En eerlijk gezegd was er al een heel gewicht van mijn schouders af tijdens de laatste sessie met jou. Daarna heb ik eigenlijk te lang gewacht waardoor het weer wat was opgehoogd maar vanmorgen heb ik dan toch eindelijk een goed gesprek gehad met mijn leidinggevende. Het heeft even geduurd maar het was een goed gesprek en voor mij een hele hele grote stap! Die ik zonder jou in elk geval niet zo snel al zou hebben gezet. Je hebt me goed aan het denken gezet en me laten realiseren dat er maar 1 van mij is en dat ik daar wel voorzichtig mee moet zijn en dus ook voor mezelf op moet komen. Al was het wel pittig en was het voor mij emotioneel. Toch het gevoel van te hebben gefaald.
In het gesprek met mijn leidinggevende kwam heel duidelijk naar voren dat mijn idealisme me een beetje in de weg zit waardoor ik een negatief zelfbeeld heb van mezelf (die volgens anderen heel onterecht is). Dit negatieve zelfbeeld is gericht op mij als professional. Ik heb altijd het idee dat ik harder had moeten werken om alle cliënten het beste te bieden. Vaak heb ik het idee dat ik niet genoeg heb gedaan waar ik mij dan schuldig over voel. Ik vind het hierin vooral lastig omdat ik dan het idee heb dat ik anderen teleurstel. Maar het lukt me niet allemaal meer omdat er naar mijn idee te weinig uren in een dag zit maar mijn leidinggevende geeft juist aan (net iedereen in mijn omgeving) dat ik eigenlijk iets te ver ga in dat wat ik de cliënten wil bieden, het hoort niet tot mijn takenpakket en daarin moet ik mezelf trainen in het omgaan met weerstand en het ontwikkelen van een beroepsrol met daarbij wel letten op wat is werkdruk en wat is werklast. 

Dus kortom: Bedankt dat je mij met mijn neus op de feiten hebt gedrukt en me heb laten inzien dat ik ook belangrijk ben en dat ik voor mezelf moet opkomen, vooral op mijn werk! 
 
Groetjes
mij

*****

Hoi Lisenka,

"Het was niet wat ik ervan verwachte maar eigenlijk weet ik ook niet wat ik er wel van verwachte. 
Verdriet en woede zijn niet als bij toverslag verdwenen.   
Bij mij heeft het even moeten inzinken. Een spiegel voorgehouden krijgen en confrontatie met jezelf heeft mij een bepaalde mate van zelfbewustzijn opgeleverd. Acceptatie en het kunnen loslaten is ongemerkt een gevolg dat op zijn beurt ook weer gevoelens losmaakt. Hoewel niet altijd leuk is het goed. Vastzitten in, en het niet kunnen omgaan met emoties stompt je af. Tijd gaat voorbij en het leven gaat door zonder dat je er erg in hebt doordat je er wel bij bent maar ook weer niet. 
Toch denk ik dat de pijn en verdriet van verlies nooit helemaal zal weggaan. Maar je hebt me geholpen om mezelf te bevrijden van mezelf. Ook nu nog vind ik het lastig om over gevoelens en verlies te praten maar ik ben niet meer de bewaker van mijn eigen gevangenis. 
Via deze weg wil ik je bedanken voor je hulp hierbij."

Groetjes,

****

 

Ik was zoekende welke richting ik op moest en had duidelijk een duwtje in de rug nodig.

Het contact met mijzelf was niet goed en had daardoor lichamelijke en geestelijke klachten.

Je praktijk was dichtbij.

Je meditatie sloeg bij mij heel goed aan en bracht mij vrij snel resultaat, ik werd rustiger, raakte spanning kwijt en kreeg nieuwe energie. Je bracht mij dichterbij mezelf en ik raakte ballast kwijt.

                                                                        ***

Na je sessie kwam er een grote rust en leegte over me heen. Heel bijzonder vond ik, dat ik mijn gidsen zo dichtbij mij voelde. De vraag die ik ze stelde werd vrij vlot beantwoord. En ik was er weinig verrast over, omdat ik dat diep in mij ook wel wist.
Een doel van mij is liefde te vinden, mijn relatie is nu uit, hij heeft het uit gemaakt en ik voel mij opgelucht.

 

                                                                         ***

                                                                                                          

Wil jij je ervaring delen met anderen? Je reactie is van harte welkom! Mail je reactie naar: lisenkabrouwer@hotmail.com.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op via mail of telefoon 06-36397443 en maak een afspraak voor jezelf.